Trainer voor culturele intelligentie
CQ trainer - Jeroen Jansen

Stacks Image 20
Stacks Image 22
Stacks Image 24

Zeg maar Jeroen


Ik ben een trotse vader van een scherpzinnige dochter en een pionierende zoon. En een geboren Brabander. Mijn vader was degene die me al jong van andere culturen liet proeven. Door zijn reisverhalen, zijn internationale muzieksmaak en de culturele feesten die hij met mijn moeder organiseerde. Van daaruit ontmoette ik van kleins af aan internationale zakenrelaties met ieders hun eigen kijk op het leven. Mijn grote 'wanderlust' moet daaruit geboren zijn. Er valt zoveel te ontdekken en er valt altijd wat te leren.


Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door wat iemand 'aan' zet. Waarvan wordt iemand nieuwsgierig en speels? Want daarin schuilt iemand zijn geestdrift en creativiteit wat diegene uniek maakt en getalenteerd. Ieder mens, waar ook ter wereld heeft dat. Dan zijn mensen op hun mooist, volledig authentiek. Ontdek je medemens, want je leert het meest van jullie verschillen!

Je bent wat je doet


Na het werken vanuit de vluchtelingenopvang weet ik dat mensen heel natuurlijk iets anders kunnen doen dan ze zeggen. Elke werkterrein heeft zijn opmerkelijke praktijken van 'dat zeggen we wel, maar doen we niet'! Daardoor let ik veel meer op wat men doet naar aanleiding van de uitspraken. Hierdoor kan ik snel tot de kern dringen waarin men samenwerkt en communiceert.Mijn advies, begeleiding en steun is zo goed als dat het aansluit bij de praktijk. Ik geloof niet in one-size-fits-all. Want je kunt nog zoveel titels hebben, certificaten hebben behaald, maar wanneer je dit niet kan overbrengen op de mensen waarmee je werkt, is het net of die niet bestaan.


In mijn begeleiding ga ik naast iemand staan en ondersteun totdat diegene het zelf kan. Puur vanuit de overtuiging dat jij de sleutel bent in de praktijk waarin je opereert. Een buitenstaander kan inspirerende inzichten geven, maar jij moet het doen. Het is zo goed als jij kan handelen. Verandering creëren we vanuit onze acties, niet vanuit dikke papieren implementatieplannen.


Stacks Image 51
Stacks Image 45
Arabische deelnemers ervaren me als fatsoenlijk, goed gemanierd, bescheiden, open minded, geleerd, lief, humoristisch.

Mijn score als trainer is 4,92 op een 5 puntsschaal (>100 multiculturele participanten).

Lid van de Society for Intercultural Education, Training and Research [SIETAR Nederland & Europe]

Stacks Image 68
Stacks Image 74

Gecertificeerde beroepstrainer bij de Nederlandse Orde van Beroepstrainers [NOBTRA]

Stacks Image 70

Professional member of the International Association for Counselling [IAC]

Stacks Image 83

Deze site kan cookies gebruiken voor referentie.